Agisoft Metashape Professional-utgåvan finns med nodlåsta och flytande licenser. Observera att standardutgåvan endast är tillgänglig med nodlåsta licenser.

Node-locked (Nodlåst) licens kan aktiveras på en enda dator åt gången och kan överföras från en maskin till en annan via inaktiverings- / aktiveringsproceduren. Internetanslutning krävs för aktivering och avaktivering. När licensen har aktiverats kan maskinen användas offline. För maskiner utan åtkomst till Internet finns offline-aktiverings- / avaktiveringsprocedurer, som kan utföras via e-post med hjälp av en annan maskin (enhet) där online-anslutning är tillgänglig.

Floating (flytande) licens gör det möjligt att använda Agisoft Metashape Professional-utgåva i full funktionalitet på vilken dator som helst i ett nätverk där flytande licensserver är installerad för licenshantering. Alla datorer där Agisoft Metashape körs bör vara i samma lokala nätverk som servern för distribution av flytande licenser, eller adresslicensservermaskin via Internet via offentlig IP-adress. Agisoft Metashape kan användas på så många datorer samtidigt som det förvärvas flytande licenser.

För samtidig aktivering av Agisoft Metashape på flera maskiner bör ett motsvarande antal licenser (flytande eller nodlåst) anskaffas.

Läs mer om Agisoft Metashape här: https://www.swedron.se/mjukvara/1507-437-agisoft-metashape-professional#/47-licens-node_locked/130-licens_antal_anvandare-1