För att skapa en offlineaktiveringsbegäran måste du starta Agisoft Metashape Professional körbar från kommandoraden med argumentet "--activate-offline". Det kan vara lite annorlunda beroende på vilket operativsystem du använder och mappen där Metashape Professional är installerad eller uppackad.

Windows (kör cmd.exe utan administratörsbehörighet från Start / Sök-menyn):

"%programfiles%/Agisoft/Metashape Pro/metashape.exe" --activate-offline 11111-22222-33333-44444-55555 C:/Windows/Temp/request.act

På Linux (från terminal, förutsatt att du har bläddrat till mapp med uppackad Metashape Professional):

./metashape.sh --activate-offline 11111-22222-33333-44444-55555 /var/tmp/request.act

macOS (från Terminal som kan startas från Launchpad antar exemplet nedan att paketet MetashapePro.app sätts till / Applications / folder, om det är en annan plats, använd en annan sökväg):

/Applications/MetashapePro.app/Contents/MacOS/MetashapePro --activate-offline 11111-22222-33333-44444-55555 ~/Desktop/request.act

Observera att du måste använda din licensnyckel istället för den mocka licensnyckeln i exemplet, kolla också sökvägen till mappen där aktiveringsbegäran skapas (det sista argumentet) - den ska vara giltig och du måste skriva rättigheter för det.

Aktiveringsbegäran ska skickas till Agisofts supportteam via e-post (support@agisoft.com) eller helpdesk-formuläret. Du får tillbaka licensfilen som ska läggas till Metashape Professional-installationskatalogen (i fall av macOS ska licensfilen läggas till innehållet i applikationspaketet: MetashapePro.app/Contents/MacOS/).

Läs mer om Agisoft Metashape här: https://www.swedron.se/mjukvara/1507-437-agisoft-metashape-professional#/47-licens-node_locked/130-licens_antal_anvandare-1