Nodlåst licens (Stand-Alone eller Educational) kan flyttas från en dator till en annan via inaktiverings- / aktiveringsproceduren.

För att avaktivera Agisoft Metashape på den första maskinen, vänligen navigera i Metashape-fönstret: Help Menu -> Activate product command -> Deactivate button. När licensen är avaktiverad kan du köra aktiveringsproceduren på en annan maskin: Help Menu -> Activate product command -> enter license key-> press Activate product button

Aktivering och avaktivering är också möjlig från kommandoraden (terminal) med --aktivera eller --deaktivera argument.

För exempel, Windows:

metashape.exe --activate 11111-22222-33333-44444-55555
metashape.exe --deactivate

På macOS måste du köra den körbara filen från innehållet i applikationspaketet på följande sätt:

MetashapePro.app/Contents/MacOS/MetashapePro --activate 11111-22222-33333-44444-55555
MetashapePro.app/Contents/MacOS/MetashapePro --deactivate

Samma licens gäller för Windows, macOS eller Linux - du behöver bara ladda ner rätt installationspaket från http://www.agisoft.com/downloads/installer/

Observera att avinstallation av Agisoft Metashape inte inaktiverar licensen automatiskt. Om du har avinstallerat programvaran innan du inaktiverar den, vänligen installera om Agisoft Metashape och kör deaktiveringsproceduren enligt beskrivningen ovan.

I Windows försöker Agisoft Metashape (från version 1.6) att utföra licensavaktiveringen automatiskt när applikationen avinstalleras. Vi rekommenderar ändå att utföra avaktiveringsproceduren manuellt innan du avinstallerar applikationen, eftersom automatiskt inaktiveringsförsök fortfarande kan misslyckas av någon anledning (till exempel om det inte finns någon åtkomsträtt eller internetanslutning).

Läs mer om Agisoft Metashape här: https://www.swedron.se/mjukvara/1507-437-agisoft-metashape-professional#/47-licens-node_locked/130-licens_antal_anvandare-1