Innan du avinstallerar Agisoft Metashape, vänligen inaktivera licensen enligt proceduren:

Help Menu -> Activate product command -> Deactivate button. Deaktivering kan också utföras från kommandoraden med argumentet --deactivate:

Windows:

metashape.exe --deactivate

Mac OS:

MetashapePro.app/Contents/MacOS/MetashapePro --deactivate

Linux:

./Metashape.sh --deactivate

Observera att avinstallation av Agisoft Metashape inte inaktiverar licensen automatiskt. Om du har avinstallerat programvaran innan du inaktiverar den, vänligen installera om Agisoft Metashape och kör deaktiveringsproceduren enligt beskrivningen ovan.

I Windows försöker Agisoft Metashape (från version 1.6) att utföra licensavaktiveringen automatiskt när programmet avinstalleras. Vi rekommenderar dock fortfarande att utföra avaktiveringsproceduren manuellt innan du avinstallerar programmet, eftersom automatiskt avaktiveringsförsök fortfarande kan misslyckas av någon anledning (till exempel om det inte finns någon åtkomsträtt).

Avinstallera Agisoft Metashape i Windows OS: Kontrollpanelen -> Program och funktioner-fönstret, leta sedan upp Agisoft Metashape i listan över installerade program, välj den och klicka på Avinstallera-knappen.

Läs mer om Agisoft Metashape här: https://www.swedron.se/mjukvara/1507-437-agisoft-metashape-professional#/47-licens-node_locked/130-licens_antal_anvandare-1