Antalet aktiverings- / avaktiveringsåtgärder är inte effektivt begränsat för manuella licensöverföringsscenarier.

Den tekniska möjligheten att överföra en nodlåst licens till en ny dator bör dock inte utnyttjas i automatiska scenarier som involverar aktivering / avaktivering av licensen regelbundet. Överdriven användning av aktiverings- / avaktiveringsmekanismen kan leda till att användaren blockeras i aktiveringssystemet.

För scenarier som involverar virtuella maskiner och frekvent licensaktivering / avaktivering rekommenderas det att överväga flytande licensalternativ, i vilket fall licens returneras automatiskt till licensservern när applikationen (Metashape Professional) stoppas eller den relaterade processen dödas oväntat.

Läs mer om Agisoft Metashape här: https://www.swedron.se/mjukvara/1507-437-agisoft-metashape-professional#/47-licens-node_locked/130-licens_antal_anvandare-1