1. RAM-minnet börjar ta slut. För närvarande är bearbetningshastigheten ungefär 300-400 image/G, utan blockväggar för aerotriangulering. Dela antalet bilder som importeras med 300 och se om resultatet är större än det nuvarande tillgängliga RAM-minnet.

2. Bildernas överlappningsgrad är för låg. Har överlappningsgraden justerats till en lägre nivå? Var det stora höjdskillnader? Överlappningsgraden kan behöva ökas för områden med större höjdförändringar.

3. Föremålens strukturer fångas inte i bilderna: Överexponering av vattenytor, vita väggar, himmel, snö eller liknande;

4. Upprepad struktur: Risfält, solpaneler, golvplattor och liknande;

5. Ett stort antal föremål i rörelse: folkmassor, fordonsflöden, havsvågor och liknande;

6. Reflekterande material: Speglar, glas, reflekterande ytor på bilar och liknande.

7. Kameravinklarna skiljer sig mycket mellan bilderna. Top view-bilden har bearbetats, men de andra bilderna för tiltande/lutande vinklar går förlorade;

8. Bildkvalitetsproblem: suddiga rörelser, brist på fokus, överexponering och så vidare.