Det är bra att veta vilken firmwareversion din drönare kör för felsökning och eventuella uppgraderingar. Såhär tar du reda på vilken version du har installerat:

1. Sätt på både drönare och fjärrkontroll
  2. Från huvudskärmen i appen GS RTK väljer du menyn längst upp till vänster
  3. Välj den mellersta drönarikonen i fältet till vänster på skärmen
  4. I Device Management väljer du Aircraft
  5. Nu kan du tydligt se din drönares Firmware Version och fjärrkontrollens RC-firmwareversion.

En annan funktion i drönaren som kräver regelbundna uppdateringar är DJI Fly Safe Database. Den innehåller information om flygbegränsningar för geografiska områden. Om du planerar att flyga i ett kontrollerat luftrum (även med tillstånd) måste du vara i den senaste Fly Safe-versionen.

Så här kontrollerar du vilken Fly Safe-version som är installerad på ditt flygplan:

1. Sätt på både flygplan och fjärrkontroll
  2. Från huvudskärmen i appen GS RTK, tryck på Fly-knappen längst ned till vänster
  3. Tryck på de tre horisontella punkterna längst upp till höger
  4. Bläddra ner i ikonlistan på menyn till vänster för att hitta yterliggare horisontella prickar
  5. Tryck på de tre vita punkterna för att öppna Other Settings
  6. Bläddra ner till botten av Other settings för att hitta About
  7. Tryck på About
  8. Nu får du upp en vy där du kan se uppdateringsversioner och uppdatera Precise Fly Safe Database (App) och Precise Fly Safe Database