DJI släpper periodiska firmwareuppdateringar till Phantom 4 RTK och fjärkontroll. Vi rekommenderar att du håller din Phantom 4 RTK uppdaterad med den senaste tillgängliga firmware för bästa prestanda.

Innan du börjar

• Ladda din kontroller och flygplanets batterier helt innan du startar uppdateringsproceduren.
  • Kontrollera att du har en stabil internetanslutning. En långsam eller dålig anslutning gör att uppdateringen antingen misslyckas eller tar mycket lång tid att slutföra.
  • Ta bort propellern från hantverket och kontrollera att kameran är fri från hinder, inklusive skum- och plastskydd.

Så här uppdaterar du din fjärrkontroll

1. Slå på Phantom 4 RTK-kontrollenheten med ett fulladdat batteri och se till att den är ansluten till WiFi.
  2. På startskärmen trycker du på kubikonen längst ned till höger på skärmen.
  3. Tryck på den gröna Update-knappen till höger om den nya firmwareversionen.
  4. Tryck på den gröna Download-knappen
  5. Firmwareuppdateringen börjar laddas ned.
  6. När nedladdningen är klar, tryck på den gröna Update-knappen under RC Firmware.
  7. Tryck på den gröna knappen för Install update
  8. När installationen är klar, starta om fjärrkontrollen för att fullborda installationen.

Så här uppdaterar du din drönare

1. Anslut din Phantom 4 RTK-drönare till en dator med den medföljande microUSB-kabeln. Öppna sedan DJI Assistant 2 for Phantom-programvaran. Om du inte redan har programvaran installerad, ladda ner DJI Assistant 2 för Phantom här.
  2. Sätt på drönaren
  3. Tryck på din Phantom 4 RTK i listan för ansluta enheter
  4. Tryck på den blåa Upgrade-knappen för att uppgradera till den senaste versionen.
  5. Notera informationen i dialogrutan som kommer upp när du klickar på den blåa Start Update-knappen.
  6. DJI Assistant 2 for Phantom börjar nu ladda ned och installera firmwareuppdateringen till drönaren.

Vi har märkt att firmwareuppdateringar aktiverar Aircraft RTK-positionering och andra RTK-funktioner som standard. Om du inte använder en RTK-basstation tillsammans med din Phantom 4 RTK-drönare (som de flesta PPK-arbetsflödesanvändare inte gör) måste RTK-funktionerna stängas av innan du kan flyga igen.

Så här stänger du av RTK-funktionerna

1. Tryck på Fly-knappen på startskärmen.
  2. Tryck sedan på de tre vita prickarna i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på RTK-fliken längst till vänster och stäng av RTK-positioning och Maintain Positioning Accuracy Mode positioneringsnoggrannhet. Ställ in RTK Service Type till None